Hopp til hovedinnhold

Prinsessens skulpturpark

Slottet ligger inne i en stor park. I en del av parken ligger Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark med fine skulpturer laget for barn av barn.

Det er tolv skulpturer i denne delen av parken. De har blitt til etter konkurranse blant 5.- og 6. klassinger fra hele landet. Barna tegnet forslag til skulpturer, og de som vant ble laget "for ordentlig" av kunstnere og håndverkere. Barna var med i prosessen og fikk se verkene ta form - fra tegning til ferdig skulptur. 

De første skulpturene kom på plass i 2016. Kong Harald og Prinsesse Ingrid Alexandra sto for åpningen.- Skulpturene er her for dere, de er til å ta på, og ikke bare til pynt, sa Kongen.

Kongen og Prinsessen åpner skulpturparken. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

Da skulpturparken åpnet, var tusen barnehagebarn invitert på boller og saft. Siden har mange barn lagt turen om disse skulpturene - besøkt kaninen og reven, tittet opp på regnbuen, sittet på marken og studert mannen uten ansikt. Men husk, det er ikke en lekeplass, så vær forsiktige så ingen blir skadet.

Du kan se bilder av alle skulpturene i bildekarusellen. 

Skulpturparken er åpen for alle hele året. 

10.09.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark ble åpnet i Slottsparken 19. mai 2016. Prinsessen sto selv for avdukingen etter at Kongen holdt tale for alle de frammøtte barna. Redigerer: Henrik Skolt / NTB Scanpix