Hopp til hovedinnhold

Barnetegninger

Tegninger til Kongefamilien kan sendes til Det kongelige slott, Postboks 1 Vika, 0010 Oslo, eller lastes opp elektronisk.

Noen av tegningene blir trukket ut og publisert på Barnesidene. Det forutsetter tillatelse fra en av de foresatte.

Tegning av hunden Ronja

Til de foresatte

Dette er sider for barn i tilknytning til Kongehusets nettsted. De er i første rekke beregnet på barn i aldersgruppen 10-11 år. Sidene omhandler det norske Kongehuset, deres liv og virke, dagens monarki og historien tilbake til 1814.

Hovedhensikten med egne sider for barn, er å gi barna en mulighet til å lære om monarkiet og Kongefamiliens virke på en måte som er tilpasset dem. Formidling av kunnskap står i sentrum, og sidene er ment som et sted der man blant annet kan hente informasjon til bruk i skolearbeidet, primært innenfor historie og samfunnsfag.

I tillegg til informasjon i skrift og bilder, inneholder sidene spørreleker basert på nettsidenes innhold.

Tegninger

Her finnes også et utvalg av de mange tegningene Kongefamilien mottar fra barn over hele landet. Tegningene publiseres med barnets navn og alder, og kun med samtykke fra de foresatte.

Omfanget av tegninger er stort, og vi kan derfor ikke publisere alle. Noen blir trukket ut. Det letter vårt arbeid dersom samtykke fra en foresatt følger med tegningen når den sendes inn.

Vi skanner tegninger vi mottar på papir. Det er også mulig å laste opp tegninger elektronisk.

Ansvar

Sidene holdes ved like av Det kongelige hoff. Hoffet bistår Kongefamilien i deres virke, og står for driften av Slottet og de andre kongelige eiendommene. Det kongelige hoff spenner svært vidt i yrkesgrupper og gjøremål. Det er kommunikasjonsstaben som har hovedansvaret for Kongehusets nettsider.

Hoffet behandler i en del tilfeller personopplysninger i forbindelse med utøvelsen av vår virksomhet. Det kongelige hoffs personvernerklæring er tilgjengelig som PDF i lenkelisten.

Nettvett

Alle sidene dere finner her er trygge. Likevel kan det hende barna trenger hjelp med noen av sidene. Vi anbefaler alle på generelt grunnlag å passe på at datamaskinen barna bruker har oppdatert sikkerhetsprogramvare installert.05.06.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook