Hopp til hovedinnhold
Tegning av hunden Ronja

Spesielt viktig for Kronprinsen

Kronprins Haakon reiser mye rundt i Norge og treffer mennesker der de bor, og lærer om det de er opptatt av. Kronprinsen er engasjert i mange saker som berører oss som bor i Norge, og hvordan vi lever.

Han er spesielt opptatt av at Norge skal være et godt land å leve i for alle, uansett om de er født her eller opprinnelig er fra andre land i verden.

Ambassadør for UNDP

I 2003 ble Kronprins Haakon ambassadør for FNs utviklingsprogram, UNDP. Dette programmet jobber spesielt med at vi skal klare å nå FNs tusenårsmål. Et at disse målene er å halvere fattigdommen i verden innen få år.

Siden Kronprinsen ble UNDP-ambassadør, har han reist mange steder i verden for å se hvordan de har det der, og hvordan UNDP arbeider for å bedre forholdene. Han har blant annet vært i Tanzania, Kambodsja, Guatemala, Sierra Leone, Burundi, Mongolia og Botswana.

Utviklingsspørsmål

Som ambassadør for UNDP er Kronprinsen veldig opptatt av utvikling, at verdens goder skal fordeles bedre og mer rettferdig enn de gjør i dag. Han arbeider også for at det skal bli slutt på den ekstreme fattigdommen som mange lever i.

Miljø og klima

Kronprinsen er opptatt av miljøet, og har vært på Svalbard og Grønland sammen med danske Kronprins Frederik og svenske Kronprinsesse Victoria for å lære om hvordan klimaendringene påvirker jorda. De har også utgitt en bok om disse reisene.

Verdighet

Kronprins Haakon har vært med å etablere prosjektet Global Dignity (Global Verdighet). Han reiser mye rundt på skoler både i Norge og i utlandet og forteller om dette prosjektet. Det handler om hvordan vi kan styrke både vår egen og andre menneskers verdighet gjennom hvordan vi oppfører oss mot hverandre. At vi alle kan bidra til at verden utvikler seg i en positiv retning gjennom de valgene vi tar.

01.12.2009

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Kronprins Haakon forteller om sitt engasjement som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP under en reise til Zambia i oktober 2013. (Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff)