Første dag av aidskonferansen
20 000 delegater fra over 185 land i verden deltar på den 18. internasjonale aidskonferansen som arrangeres i Wien fra 18. til 23. juli. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var til stede på åpningen søndag.
President Julio Montaner for det internasjonale aidsforbundet (IAS) og lederen for det østerrikske aidsforbundet, Birgitte Schmied, ønsket delegatene velkommen. Kronprinsessen overvar blant annet foredrag om utviklingen av epidemien.
Konferansen er et viktig møtested for myndigheter, forskere og organisasjoner. Til stede var også Østerrikes president Heinz Fischer, Sør-Afrikas visepresident Kgalema Motlanthe, leder for FNs aidsprogram UNAIDS, Michel Sidibé, EUs helsekommissær John Dalli og Østerrikes helseminister Alois Stöger.
UNAIDS spesialutsending
Temaet for konferansen er “Rights here, right now” og understreker viktigheten av å ha en rettighetsbasert tilnæring til hiv og aids.
Vokalisten, låtskriveren og aktivisten Annie Lennox ble nylig utnevnt til goodwillambassadør for UNAIDS og bidro senere med sang og en hilsen under åpningsseremonien i kongressenteret Messe i Wien.
Kronprinsesse Mette-Marit ble utnevnt til spesialutsending for UNAIDS i april 2006. Hun arbeider for styrke ungt lederskap i aidsarbeidet. Ungdomsperspektivet står også sentralt under konferansen.
Aidskonferanse
Konferansen varer frem til fredag 23. juli, og i løpet av uken vil det bli avholdt en rekke foredrag, seminarer, utstillinger og konserter.
USAs tidligere president Bill Clinton, grunnlegger av William J. Clinton Foundation, og Sør-Afrikas helseminister Aaron Motsoaledi er to av i alt 19 hovedtalere under konferansen.
International AIDS Society (IAS) står bak konferansen sammen med en rekke partnere internasjonalt, regionalt og lokalt. IAS er verdens ledende uavhengige aidsorganisasjon med medlemmer både blant helsearbeidere og mennesker som er direkte berørt av aidsepidemien.
Aktuelle saker

Gratulerer med dagen!
Kongefamilien var på plass på Slottsbalkongen da barnetoget nådde Slottsplassen 10.30 i formiddag. Derfra kan de hilse til mer enn 26 000 barn fra 109 skoler som deltar i Oslos barnetog i år.

Barnetogets historie
I over 100 år har de kongelige tatt i mot barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen. Dette ble innstiftet som tradisjon av Kong Haakon i 1906. I dag er 17. mai og barnetoget nesten synonyme begreper, men slik har det ikke alltid vært.