Engslått i Slottsparken
Onsdag 24. august blir det engslått og hesjing i Slottsparken. Det er Slottsgartneriet som har invitert gartnere som jobber med historiske hageanlegg på fagseminar.
Alle som ønsker kan komme og se på - men det er de profesjonelle som vil svinge ljåene. Hesjene blir stående i Dronningparken etter at slåtten er omme.
Slåttenger og slottsenger
Blomsterengene i Norge forsvinner i takt med at gamle landbruksmetoder blir borte. Nå tar mange grep for å verne om engene og deres mangfold av planter og insekter. Slottsparken er en del av denne bevegelsen.
Engene i Slottsparken ble etablert fra 2011 som et tiltak for å underbygge artsmangfoldet i parken. Samlet ville disse områdene dekket seks fotballbaner. Engene slås to ganger i året, og denne gangen er det altså knyttet et fagseminar til begivenheten.
Samarbeid med Miljødirektoratet
Det kongelige hoff har inngått et samarbeid med Miljødirektoratet om å bruke engene i Slottsparken til formidling av tema som naturverdier, skjøtsel av artsrike blomsterenger og slåttemark, og bevaring av biomangfold. St. Hansaften var det engvandring i parken for alle som ville være med, guidet av slottsgartner Ane Ane Senstad Guldahl og Ellen Svalheim ved Norsk institutt for bioøkonomi.
Fagseminaret inngår som et ledd i markeringen av Kongeparets 25-årsjubileum, som også har inkludert flere foredrag i Slottskapellet.
Aktuelle saker

Seglingssesongen til Kongeskipet er i gang
I ettermiddag gjekk Hans Majestet Kongen, Hennar Majestet Dronninga og Den Høgvørde Kronprinsen om bord på Kongeskipet Norge. Den høgtidelege embarkeringa markerer at sesongen offisielt er i gang for mannskap og befal.

Svalbardloven 100 år
Justis- og beredskapsdepartementet inviterte til symposium i anledning at det i år er 100 år siden Svalbard ble en del av Norge. Deres Majesteter Kongen og Dronningen og Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede under arrangementet.