Hopp til hovedinnhold
Tegning av hunden Ronja

Prinsesse Ingrid Alexandra

Prinsesse Ingrid Alexandra ble født 21. januar 2004 på Rikshospitalet i Oslo. Hun er "arveprinsesse", det vil si at hun en er arving til den norske tronen og en dag vil bli dronning.

Da Prinsessen ble født, var mange veldig spente på om det ville bli en jente eller en gutt. Tidligere var det sånn at bare gutter arvet tronen. Men i 1990 ble Grunnloven forandret. Det ble bestemt at en prinsesse skulle ha samme rett til å arve tronen som en prins. Det eldste barnet skulle arve, uavhengig av om det var gutt eller jente.

Så ble Prinsessen født, og hun er den første norske tronarvingen som er jente.

Dåpen

Prinsessen ble døpt 17. april 2004 i Slottskapellet, av biskop Gunnar Stålsett. Hun hadde mange faddere: Kong Harald, Kronprins Frederik av Danmark, Kronprinsesse Victoria av Sverige, Kong Felipe VI av Spania (som da hadde tittelen Prins Felipe av Asturias), Prinsesse Märtha Louise og sin mormor Marit Tjessem.

Den lille Prinsessen fikk navnet Ingrid Alexandra. Ingrid er et gammelt slektsnavn fra både Kronprins Haakons og Kronprinsesse Mette-Marits familie. Alexandra er en oppkalling etter Kong Olav. Da han var liten gutt og bodde i Danmark – før han kom til Norge – het han nemlig Alexander.

Barnehage og skole

Den 4. januar 2006 begynte Prinsesse Ingrid Alexandra i barnehage, og den 19. august 2010 begynte hun på Jansløkka barneskole i Asker. 

Den 19. august 2014 begynte Prinsessen på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua.

Offisielle oppdrag

Prinsesse Ingrid Alexandra har allerede hatt noen offisielle oppdrag. Hun med sin mor Kronprinsesse Mette-Marit ut på slottsplassen for å møte Miljøagentene, og overrakte også Miljøagentene en gave julen 2012. Dessuten pleier hun å være med når det er hopprenn i Holmenkollen på den årlige Holmenkollsøndagen og stå på slottsbalkongen på 17. mai.

Fritid

Prinsesse Ingrid Alexandra liker godt å tegne, lese bøker, høre på musikk, spille piano og leke med hunden Milly Kakao. Om vinteren liker hun godt å gå på ski, og om sommeren er hun glad i å bade. Hun synes også det er gøy å leke med både storebror Marius og lillebror Prins Sverre Magnus.08.12.2015

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter